Nova serija Alan Ford majica na poklon!

Zvanično je. Pojavom druge serije posebno dizajniranih Alan Ford majica, one postaju neka vrsta tradicije.

Omiljeno Novobeogradsko utočište ljubitelja stripa – knjižara “Alan Ford” je i ovog januara u saradnji sa Vukom Popadićem, realizovala novu seriju majica u ograničenim tiražima.

U narednim danima će svi kupci koji u striparnici Alan Ford (i putem našeg  sajta) budu obavili kupovinu, na poklon dobiti jednu od četiri za ovu priliku specijalno dizajnirane majice.

Majice dolaze u četiri boje – sivoj, crnoj, crvenoj i teget, a motivi ovoga puta slobodnije tretiraju i originalni kolorit logotipa.

Popadić (koji je i autor logotipa i znaka za Alan Ford) je i ovom prilikom razvio nove četiri ilustracije bazirane na pomenutom znaku, koje su inspirisane voljenim strip naslovima i junacima, odnosno ikoničkim elementima njihove pojavnosti koje ih čine značajnim u okviru istorije devete umetnosti.

Prva serija ovih vizuelno atraktivnih majica/artefakata je objavljena početkom 2021. i doživela je izuzetnu popularnost kod klijenata i prijatelja beogradske striparnice i stripofila u regiji,  što je uticalo da postanu neka vrsta kolekcionarskih predmeta, upravo poput stripova kojima su inspirasane.

Broj majica je ograničen, a akcija će trajati do isteka pripremljenih količina.

(Vuk Popadić je strip publici najpoznatiji kao grafički dizajner i urednik mnogih domaćih strip izdanja i publikacija, te kao nagrađivani ilustrator srednje generacije i prominentni rok muzičar.)