Najstarija strip knjižara u Beogradu konačno ima svoj logotip!

Striparnica koja nosi ime prema jednom od najpopularnijih strip serijala na našim prostorima je nakon 25 godina rada konačno dobila svoj znak raspoznavanja. Stilizovani inicijali A i F čine superherojsku figuru koja simbolički “bdi” nad gradom i brine da se njegovo snabdevanje stripovima nesmetano odvija već četvrt veka.

Autor logotipa i znaka je grafički dizajner i ilustrator Vuk Popadić, strip publici poznat kao čovek koji stoji iza izgleda nekoliko stotina strip knjiga, vizuelnog identiteta festivala TRAS!, kao i logotipa za prestižne edicije Supernova, Trag, Karusel, Perle i Coco Manga beogradskog Darkvuda.

Stripske krugove je naročito uzburkala njegova saradnja sa urednikom Dušanom Mladenovićem koja je iznedrila danas čuveni Redizajn svih redovnih i nekoliko kolekcionarskih edicija Veselog četvrtka kao i izgled nove Zlatne serije i edicije Međuvreme.

Zapažen je i njegov rad i na izdanjima Sistem komiksa, Lavirinta, Sirius Productiona, kao i  izdavačke kuće Komiko čija edicija Visoki napon takođe nosi logotip koji je on kreirao.

Pored više nagrada na polju dizajna, dobitnik je Plakete Međunarodnog Zlatnog pera Beograda 2019. za ilustracije koje redovno objavljuje u časopisu Kinoteka.